Do you need help?

The moment you are confronted with a legal problem, we advise you to contact us directly by telephone.

+ 31 (0)20-5312999

We offer our counsel in Dutch, English, Spanish, French, German and Twi.

Wat te doen als?

Uitleg over specifieke zaken waarmee onze advocaten u van dienst kunnen zijn.

Heeft u een dagvaarding of strafbeschikking ontvangen?

Heeft u een dagvaarding ontvangen om voor de strafrechter te verschijnen? Dan is het van groot belang om op tijd een gespecialiseerde en goede advocaat in te schakelen. Onze strafrechtspecialisten zijn zeer ervaren. Zij zullen uw zaak samen met u tot in de puntjes voorbereiden en u verdedigen tegen de beschuldigingen op de zitting.

Als u een strafbeschikking heeft ontvangen, heeft u de mogelijkheid om binnen 14 dagen in verzet te gaan. Dit is van groot belang, omdat u anders de strafbeschikking (en de straf) accepteert. Deze verschijnt dan op uw strafblad. Wij raden u aan om in ieder geval advies van onze strafrechtspecialisten in te winnen bij het ontvangen van een strafbeschikking.

Klik hier voor meer informatie over strafrecht.

Is een familielid aangehouden door de politie of vreemdelingendienst?

Als een familielid is aangehouden, zullen onze advocaten direct gespecialiseerde rechtsbijstand verlenen. Buiten kantooruren kunt u via de spoednummers onze advocaten bereiken die klaar staan om uw familielid bij te staan. Dit geldt bij aanhouding door de politie maar ook door de vreemdelingendienst.

Klik voor meer informatie over strafrecht  of vreemdelingenrecht

Internationaal strafrecht? (uitlevering overlevering, Europees Arrestatiebevel?)

Heeft u of een familielid een juridisch probleem op het gebied van het internationale strafrecht? Is om uw uitlevering of overlevering verzocht? Is sprake van een Europees Arrestatiebevel? Onze specialisten staan u bij in de internationale procedure.

Ons kantoor kent een internationale strafrechtspraktijk. Wij onderhouden samenwerking met meerdere buitenlandse advocatenkantoren, o.a.Toledo & Toledo Abogados in Bogotá, Colombia en Hacohen Wolf Law Offices in New York. Vanwege onze internationale contacten bent u altijd verzekerd van optimale rechtsbijstand, zowel in Nederland als in het buitenland.

Klik hier voor informatie over strafrecht.

Wilt u een verblijfsvergunning (mvv) aanvragen voor partner uit buitenland?

Wanneer uw partner of echtgenoot overweegt om in Nederland te gaan samenwonen, krijgt u te maken met de Immigratie- en Naturalisatiedienst. U zult een machtiging voorlopig verblijf (MVV) of een verblijfsvergunning moeten aanvragen. Van Appia & Van der Lee Advocaten is hét kantoor om u hierbij te helpen en u te adviseren.

Klik hier voor meer informatie over vreemdelingenrecht.

Wordt u bedreigd met uitzetting, is sprake van vreemdelingenbewaring?

Onze advocaten staan met grote regelmaat cliënten bij die worden bedreigd met uitzetting. Veel van deze cliënten worden door de Vreemdelingenpolitie staande gehouden en worden in vreemdelingenbewaring gesteld. Wanneer hier sprake van is, is het van groot belang dat u zo snel als mogelijk ons benadert en dat wij de nodige procedures starten.

Klik hier voor meer informatie over vreemdelingenbewaring.

Staat uw situatie of vraag er niet bij?
Bekijk dan al onze veel gestelde vragen voor meer informatie of neem contact op.